Publicaties

Banner1.NL_.gif
schelde-kleurt.def_.jpg-voor-website.jpg

Deze brochure hebben we in eigen beheer uitgegeven. Met sponsoring van de cultuurraad van Hamme, de academie van Hamme en het cultuurcentrum van Temse werd dit mogelijk.
Inhoud: voor woord burgemeesters van Temse en Hamme, beschrijving van het idee en de uitwerking van het project, de technische gegevens i.v.m. samenstelling Scheldeslib en glazuur- en stooktechnieken, een overzicht van de bodemverontreiniging van de Schelde en haar bijrivieren, gedichten, foto's van fotografencollectief Anders 23 en de voorstelling van de deelnemende keramisten.

Brochure "Een boontje voor keramisch vliegwerk"

Een brochure in eigen beheer uitgegeven met de CV en contactgegevens van de 26 deelnemende keramisten. Voorwoord door burgemeester Luc De Ryck.

Voor de kunstveiling Boliv'arte maakte Ineke, mijn dochter, de brochure met een voorstelling van de werken en de kunstenaars. De kunstveiling had tot doel met de opbrengst een waterproject in Potosi, Bolivia te steunen. De veiling op 21 maart was een zeer groot succes. Meer dan 200 aanwezigen kochten massaal de kunstwerken. Van de 81 werken werden er slechts 3 weerhouden. Mijn werk: a place to live werk voor een zeer behoorlijke prijs aangekocht en prijkt nu in een parketzaal in Beveren.

brochure de vrouw door de ogen van Temsese kunstenaars

Een brochure met de CV en een foto van het werk van 62 Temsese kunstenaars. Dit t.g.v. de tentoonstelling in Dacca in 2008. Brochure in de toeristische dienst van Temse.

voorpagina brochure kaailoper in d'etalage

Ter gelegenheid van de tentoonstelling de kaailoper in d'etalage werd er een brochure gemaakt met de CV en het werk van de 28 deelnemende kunstenaars.
De voorpagina en de lay-out was in handen van Ineke Van der heyden. De voorwoorden waren van Luc De Ryck (burgemeester), Annemie Blommaert (schepen van cultuur en toerisme), Patrick Michiels (uitgever van De Omroeper) en Leo Van der heyden (intiatiefnemend kunstenaar). De brochure is te verkrijgen in de toeristische dienst in het oud gemeentehuis van Temse. Kostprijs: € 3
Prachtige foto's met werken van de deelnemende kunstenaars.

Onze goede raku-vriend Steven Branfman (VS) heeft vorige maand zijn 4de rakuboek uitgegeven. Het bevat een ongelooflijke schat aan nieuwe rakutechnieken, maar ook voor de beginnende rakuliefhebber is gezorgd door heel duidelijk de beginselen van het wat, hoe en waarom van de rakustook en reductie weer te geven. Steven heeft 1 foto van werk van Domi en 2 van Leo in zijn boek geplaatst. Het boek is enkel in het Engels verkrijgbaar.